De Olie in NUTRI-COMPLEX

 

Argan olie (Argania Spinosa Kernel Oil)

De heldere, korengele arganolie bestaat voor 80 % uit olie- en linolzuur. De olie wordt snel door de huid opgenomen en laat haar fluweel- en zijdezacht aanvoelen. Deze olie optimaliseert de barrièrefunctie van de huid en leent zich daardoor goed voor de verzorging van de droge huid.

Jojoba zaad olie (Simmondsia Chinensis Seed Oil)

Jojoba zaad olie is een olie-achtige vloeibare was die veel overeenkomsten vertoont met de beschermende laag op de menselijke huid. Het is zeer huidvriendelijke, wordt snel opgenomen en is daardoor een uitstekend product voor elk type huid, speciaal voor de droge huid.

Macadamianoot olie (Macadamia Ternifolia Seed oil)

De kleurloze tot lichtgele olie van de macadamianoot leent zich uitstekend als massageolie, voor de verzorging van een vale, droge huid en als haarconditioner. De olie onderscheidt zich door het hoge gehalte aan oliezuur en palmitoleïnezuur en bezit regenerende en huidverzorgende eigenschappen.

Avocado olie (Persea Gratissima oil)

Avocado olie is een geelgroene, dikvloeibare olie die voor een groot deel bestaat uit enkelvoudig, onverzadigde vetzuren. De olie is rijk aan vitaminen.
Door het hoge gehalte aan phytosterinen wordt de olie snel door de huid opgenomen. De hydraterende olie biedt bescherming tegen de uitdrogende werking van wind en zonnestralen.
Het hoge gehalte aan palmitoleïnezuur maakt dat de olie ook goed wordt verdragen door een gevoelige of beschadigde huid.

Druivenpitten olie (Vitis Vinifera Seed oil)

Een van de voornaamste eigenschappen van druivenpitten olie is die van anti-oxidant, dankzij de aanwezigheid van de stof proanthocyanidine die ook voorkomt in zwarte bessen en in groene thee. Deze stof zorgt er voor dat de vetcellen in de huid niet oxideren onder invloed van UV-straling en biedt daardoor een extra bescherming tegen vroegtijdige veroudering van de huid.

Druivenpitten olie is verder rijk aan triglyceriden, deze houden de huid soepel en voorkomen uitdrogen van de huid.

Lijnzaad olie (Linum Usitatissimum oil)

De olie is rijk aan omega-3 vetzuren die helpen om de huid gehydrateerd en glad te houden. Lijnzaadolie staat bekend om de ontstekingsremmende eigenschappen. Dit betekent dat symptomen als huidirritatie, huidontstekingen, roodheid en huiduitslag  kunnen worden verminderd met lijnzaad olie.
Ook chronische aandoeningen zoals rosacea, acne, psoriasis en dermatitis kunnen verminderd worden.

Zonnebloemolie (Helianthus Annuus Seed oil)

Zonnebloem olie is een lichte plantenolie die een uitstekende basis vormt voor massageoliën. De olie bezit goede, huidverzorgende eigenschappen en is een prima basisolie voor actieve stoffen. Deze olie is rijk aan onverzadigde vetzuren zoals linol- en oliezuur.

Tarwekiemolie (Triticum Vulgare Germ oil)

Tarwekiemolie is een lichtgele plantenolie. De olie is rijk aan linol- en alfa-linolzuur en bevat veel vitamine E. Tarwekiemolie leent zich in het bijzonder voor de verzorging van de droge huid.

Amandelolie (Prunus Amygdalus Dulcis oil)

De fijne, lichte amandelolie is bijzonder huidvriendelijk en leent zicht uitstekend voor de verzorging van de gevoelige en droge huid. De olie is heel rijk aan onverzadigde vetzuren zoals olie- en linolzuur

Olijfolie (Olea Europaea Fruit oil)

Olijfolie, geel tot groengeel van kleur, is rijk aan onverzadigde vetzuren. De olie bezit goede huidverzorgende eigenschappen, wordt door de huid goed verdragen en vormt een zeer goede basisolie voor actieve stoffen.

Rozebottel olie (Rosa Canina Fruit oil)

Rozebottel olie is één van de zeldzame oliën die de drie soorten vetzuren bevatten. De regeneratie van de huid wordt geoptimaliseerd door het natuurlijke caroteen en de natuurlijke elasticiteit van de huid blijft behouden.

De olie is zeer rijk aan vitamine E, bevordert de werking van het eigen collageen en draagt bij tot de voorkoming van rimpels.
Geschikt voor de droge huid, bij rimpels, pigmentvlekken, littekens of zwangerschapsstriemen.

Cocosolie (Cocos Nucifera oil)

Zuivere cocos olie smelt op de huid en bewerkt een verkoelend effect. Er vormt zich een beschermende laag op de huid waardoor het vocht in de huid bewaard blijft. De gevoelige huid wordt beschermd en uitdroging wordt voorkomen.

Mais olie

Mais olie is rijk aan linolzuur en tevens een bron van vitamine E. De droge huid wordt gehydrateerd en gekalmeerd.

Soja olie

Glycine Soja bevat aanzienlijke hoeveelheden essentiële aminozuren en is teven een bron van eiwitten, mineralen en vitaminen, in het bijzonder vitamine E. Een natuurlijk verzachtende en hydraterende olie, de huid wordt verstevigd.

Wortelolie (Daucus Carota sativa root extract)

Wortelextract draagt bij aan een gezonde huid. Naast caroteen en vitamine A bevat wortelextract ook vitamine B1, B2, B3, B6, C, D, E en K. De antioxidanten in wortelextract bestrijden vrije radicalen.
De vitamines, de cartenoïden alfa-caroteen, beta-caroteen en luteïne zijn krachtige antoixidanten.